lördag 9 mars 2013

VÄGVISARE I GJUTJÄRN


Den gamla vägskylten i gjutjärn är från ryska tiden. Den ryska texten har sågats bort när friheten kom. Historien har lämnat spår i min gatuskylt.

fredag 8 mars 2013

torsdag 7 mars 2013

PICKNICK VID BÅTHUSET


I eftermiddags satte jag mina två guldklimppar på mjölkärran och vandrade ner till stranden. På båthusets trappa hade vi en fin picknick med vindruvor och tunnbröd. Så härligt skönt att solen nu värmer igen. 

TEGELSKORSTENEN, VY UPPIFRÅN NER


SKORSTEN I RÖDTEGEL


Skorsten av gammalt rödtegel har lämnats synlig och orappad. Pipan skapar ett vacket blickfång när man vandrar upp för lillebrors vindstrappa.  

onsdag 6 mars 2013

FÖNSTER OVANFÖR DUBBELDÖRR


Lillebror har en hel del gamla fönster inomhus (precis som jag), de här två fönstren sitter ovan för en dubbeldörr som leder till ett sovrum på vinden. Att samma typ av vitmålade bräder går igen både i tak och vägg ger extra vackert intryck.

INNE I TIDSMASKINEN


Jag och min femåring blev lite nyfikna på hur det ser ut inne i ett gammalt urverk. Vi plockade ner klockan och zoomade in tidsmaskinen. 

tisdag 5 mars 2013

KLOCKRENT FRÅN ASIEN


Cigarr av längre slaget, motivet ovan om det gamla urverket för tankarna mot Asien.

måndag 4 mars 2013

CIGARRLÅDA I SVART OCH VITT


Favorit i repris. Fernandos havannacigarrer med locket öppet. Cigarrer rakt från slagfältet om man får tro konvolutet.

söndag 3 mars 2013

SÖNDAGSCIGARR


Gamla cigarrlådan ger mig lite västernfilmstämning. Gillar stilen, egentligen är bakgrundsfärgen nästan mintgrön men jag delar den idag i svart-vit version.

VIDEKVISTAR I KNOPP


Hittade vårens första videkvistar i knopp när jag vandrade på isen längs med strandkanten. Den gamla vasen har skönt 70-tals stuk.