lördag 5 januari 2013

SOLNEDGÅNG PÅ GLASVERANDAN



Det känns länge sen vi såg solen igen, men idag strålade solen stundvis in genom fönstren och över gårdsplanen. Min femåring blir alltid jublande glad och kommer springande till mig med budet, varje gång han ser en strimma sol bryta fram för att färga talltopparna eller bodväggen. När lillan idag sovit sin dagssömn var himlen så här vackert röd framför verandan och jag passade på att fånga stunden.


fredag 4 januari 2013

TRE HATTAR SOM VÄGGDEKORATION


WHEREVER I LAY MY HAT


Ovanför dubbelsängen hänger tre hattar. Som hatthängare har jag använt trästommen till en gammal lie. Gammelfasters charmiga skrinnskor har också hängrum i sovrummet. 
Jag funderar ibland på att använda en gammal spegeldörr eller gaveln från en träsoffa som sänggavel - men det projektet väntar ännu på sin tur.

torsdag 3 januari 2013

SKOMAKARBORDET - HEMSNICKAT I GAMMAL STIL -



Min pappa har tillverkat några soffbord av vilka vi fått ett. Modellen han utgått från är ett gammalt skomakarbord från min hemby. Bordsskivan är gjord av en gammal, enkel, liderdörr. Lådorna öppnas med vreden gjorda av smidda spikar.


onsdag 2 januari 2013

tisdag 1 januari 2013

NYÅRSLUNCHEN UPPDUKAD


Nyårsdagslunch uppdukad för familjen. Till menyn hörde rostbiff, ugnspotatis, rödvinssås och en hel del annat gott och härligt.

ÄNTLIGEN ÄKTA SNÖGUBBSVÄDER


Det bästa på hela nyårsafton var enligt A. att få bygga en snögubbe. Idag gjorde vi en större variant med äkta morotsnäsa, pipa och granrishår.


VÄDERNÖTT VITRINSKÅPSDÖRR



Att åren gått sen de här fönstren var nya syns tydligt i träts strukturer. Vatten, snö och vind har gjort att det goda virket åldrats vackert. Vi får väl hoppas att också det här året sätter mest vackra spår, i oss och i den värld vi har omkring oss. 
Gott nytt år 2013!


måndag 31 december 2012

VITRINSKÅP AV GAMLA FÖNSTER - DETALJER -


Yes, vi är nätkopplade igen. Till det lantligt goda livets baksidor hör svårigheter med uppkopplingen till nätet. Men nu borde vi ha det fixat igen och jag kan uppdatera bloggen lite oftare än vad som varit fallet de senaste dagarna. Såg att många hade varit intresserade av vitrinskåpet min pappa gjort åt oss av gamla fönster. Delar därför några nya vitrinskåpsbilder. Ha ett gott nytt år! H: Marcus på nyårsafton.