lördag 22 december 2012

NU HAR VI JUL HÄR I VÅRT HUS



Granen är inne och ljusen har tänts. Nu väntar A. på att få klä den fast egentligen tycker jag att den är bra som den är. Men imorgon lär han väl nog få storasyster till hjälp med pynten. God jul på väg!

DRÖMMEN ATT FÅ VAKNA I LJUSET FRÅN EN GRAN



Här står den nu, snöig och fastfrusen, granen som väntar på att få komma in. Jag hade tänkt mig att det skulle ha räckt med en gran på verandan i år - men min femåring ville annat. Han säger att han längtar efter att få vakna uppe på vinden och det första han ser när han vaknar är en tänd  julgran. Såna julönskningar är svåra att argumentera mot. 

HIMMELSBLICK FRÅN ALTANEN


fredag 21 december 2012

EN BLICK GENOM KÄRRHJULET


SNÖMUFF ÖVER TAKEN


EN STRIMMA SOL ÖVER DRIVSTOCKSBORDET



Solen tittade fram idag, det känns länge sen igen och jag och barnen jublar och påminner varandra om hur vackert allt är i solens sken och nu har det faktiskt hänt; ljuset är på väg tillbaka. Dagarna ska inte längre bli mörkare och mörkare utan nu ska ljuset inta mark, minut för minut. Härligt att ljuset är starkare än mörkret - trots allt.

torsdag 20 december 2012

HYASINT I GLASVAS -vy mot köksskåp-


HYASINTER & SNÄCKOR I GLASVAS

Vi köpte hyasinter igår och glasskålen med blommor i får nu överta platsen på köksön. I bottnen av glasburken har vi satt ett par snäckor som vi plockade på semesterresan förra vintern. En härligt julig hyasintdoft sprider sig nu i huset.

onsdag 19 december 2012

LÅNGBORD MED PLATS FÖR STORFESTEN


LÅNGBORD MED KRUKGRANAR



Lagom till min födelsedag byggde min far ett par riktiga långbord åt oss. När jag fyllde jämt hade jag drygt tjugo gester runt borden. En klurig grej med långborden är att de går att ta i sär och ställa undan när behov av långbord inte finns. Man behöver bara lossa på en skruv och så kommer benen lös från bordsskivan och man kan förvara dem smidigt tex på garagevinden till nästa fest. Men hittills har borden fått stå kvar. Härligt stor yta att dekorera och sätta ut mindre och större vackra föremål på. Just nu står det tre granar på bordet tillsammas med en hel del ljusstakar och vackra flaskor.

GRANEN & SILLTUNNAN








































Nu har vi skottat snö, köpt hyasinter och pyntat på glasverandan. Den lilla granen vi grävde upp innan tjälen hade gått ner i marken har fått hedersplats uppe på den gamla silltunnan. I den större granen har vi hängt en ledslinga och i toppen har vi en pepparkaksform. Börjar arta sig, nu med minde än en vecka till julafton. 

tisdag 18 december 2012

SÄND DU EN STRÅLE BLID...


SNÖSUDD PÅ BALKONGEN


































Ibland räcker ljuset inte till för att få bilder utan sudd ens när dagen är som ljusast. Kan vara lite störande när man ser att en bild skulle ha blivit riktigt bra men nu inte blev det. Men snart ska ljusförhållandena vända och så kan jag ju alltid hoppas på ny pad (med bättre kamera) av tomten. Den här bilden har jag suddat till lite extra med hjälp av camera+.  

måndag 17 december 2012

GLÄNS ÖVER SJÖ OCH STRAND...


SÅNG PÅ TRAPPAN ... "MIN EGEN VÄRLD"



































En dag rusade A. ut före sin mamma och lillasyster. Inspirerad av situationen stod han på trappan och hittade på en sång...   Han sjöng: "Jag vet hur det känns, att gå ut före alla andra. Väntar int´på dom - för det här är min egen, egen värld - det här är min egen, egen värld. Det här är vår egen värld."  Melodin och texten var hans egen - nu är det en sång vi hör dagligen och lillasyster klämmer också i när A. första egna sång ljuder bland tallarna.

söndag 16 december 2012

LÄGEN NÄR BORDSDUKEN MÅSTE SKRUVAS.



































Vi har en virkad duk som passar bra på vårt runda matbord. För någon vecka sen tänkte vi ändå ge upp duktanken (tills minstingen växt till sig). Duken hade då varit på väg ner i golvet gång efter gång, nerdragen av en liten uppsträckt flickhand. En kväll kom jag på lösningen på vårt lilla problem. En fastklämd skruv mellan skivorna håller numera duken på plats. Kul - för nu kan vi har duk-fint också med en busig, snart tvåårig minitjej i huset.