lördag 1 december 2012

LJUSSTAKE AV DRIVVED OCH STÅLNÄTKOPPAR


































Här är ännu ett av mina alster i drivved. Den här ljusstaken hittade jag när jag julstädade uppe på köksskåpet. God lillajul önskar jag er alla, hälsningar Marcus.

fredag 30 november 2012

MATPLATS MED UTSIKT OCH STJÄRNGLANS



































Min far brukar fundera kring vad han gillar bäst, skogsutsikt eller havsutsikt. När det gäller utsikten från stugköket i vårt hus vet jag att han gillar skogs- och bodutsikten bäst. Att snickarboden med carport i somras fick samma färgsättning som huset gör att man gärna vilar blicken på den när man dricker sitt eftermiddagskaffe.

torsdag 29 november 2012

DUBBELDÖRRARNA MOT TAMBUREN


































"Det här var den bästa dagen" utbrast min femåring när vi plockat fram ett par ljustakar  och pyntat till lillajul och visst, en fin dag blev det. Vi startade dagen med en njutstund framför brasan, sen plockade, fixade och pyntade vi lite innan storbarnen och mamma kom hem. Lycka här och nu... jo, jag tror vi fångade en bit av den.

ROS OCH ROST MÖTS PÅ VITRINSKÅPET


onsdag 28 november 2012

REO No1 - SVÄRFARS CYKEL


































Minusgrader i luften men ännu har inte snön nått oss. Passade på att fånga en rostig skönhet på gården. Svärfars cykel REO 1 står alltid startklar för en tur ner till stranden.



tisdag 27 november 2012

HANDTAG SOM CHARMFAKTOR


































Detaljerna som gör helheten... Dörrhandtag till tamburen och klinckan som stänger vitrinskåpsdörren. Skönhet i det lilla.



måndag 26 november 2012

STJÄRNOR PÅ GLASVERANDAN


































Det är nu första julen vi får fira i glasverandan, ja, fira och fira... vi får väl se hur varmt man kan få det på verandan när vi är i slutet av december och om man verkligen vill sitta så där halvt om halvt ute den årstiden. Vackra att titta på är långbordet och stjärnorna i alla fall inne från vardagsrummet. Åtminstone jag och de yngsta barnen gillar stjärnglansen i fönstren.



söndag 25 november 2012

HÖRÄFSAN I SOVRUMMET

Jag fick i uppdrag att skaffa fram lite fler möjligheter för frun att hänga upp kläder i sovrummet. Kläder som hon kanske använt ngn timme men som inte ännu är redo för tvätthögen. Testade den gamla höräfsan av trä och den verkar fungera bra i sin nya funktion. Dessutom ser räfsan med lite klädhäng bra mycket bättre ut än den klädhög som tidigare fanns på stolar eller sängkarmar... 



LJUSSTAKAR AV DRIVVED



































De här hemmasnickade ljusstakarna hör till mina favoriter. Vi använder dem året om och under mörka höstkvällar känns det bra att tända ljusen när de minsta barnen somnat och äta och dricka något smått och gott.